Barnens Hälsingland

Barnens Hälsingland

VÄLKOMMEN TILL HÄLSINGLAND, BARNENS LAND! 
ÄVENTYR OCH MYSTIK FÖR  BARN I ALLA ÅLDRAR. BOKA BOENDE OCH AKTIVITETER NU OCH FÅ MINNEN FÖR LIVET!

TROLSKA SKOGEN

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 2-9 ÅR

En levande sagoskog i Mellanfjärden. Ta med hela familjen på ett magiskt skogsäventyr. Här upplever du sagan på egen hand i din egen takt. Vindlande stigar tar dig till dansande ÄLVOR, gästfria TOMTAR, en lumrande DRAKE och rakt in  TROLLENS boning. Som besökare får du en spännande uppgift att lösa.

JÄRVZOO

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 2-16 ÅR

Ett besök på Järvzoo är en magisk och minnesvärd upplevelse för hela familjen. Här möter du nordens vilda djur på deras egna villkor i en fantastisk omgivning. Brunbjörn, varg, lo, räv, och ren är bara några av alla djur du kan träffa här. Du går genom djurparken på en tre kilometer lång trätrottoar där du upplever parken i din egen takt. Njut av den vilda orörda skogen, tystnaden och den trolska stämningen. Längs vägen finns flera platser där du kan sitta ner och vila, njuta av utsikten och kanske äta något gott.

BARNENS STENEGÅRD

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 0-12 ÅR

Barnens Stenegård – lek och skapa tillsammans!

Vår lekstugeby, inspirerad av hälsingegårdarna, ger plats för både lek och lärande – ett perfekt besöksmål för barnfamiljen och barnbarnsfamiljen!

I Barnens Stenegård kan ni skapa fritt och tillsammans i lekstugorna, klappa smådjuren i deras hagar och lära er mer om kretslopp och återbruk. För alla er med spring i benen finns stora grönytor, lummiga skogsgläntor, stigar och grusgångar i snirkliga banor att fara fram på. I en stor sandlåda mitt i området tar leken aldrig slut. Picknickplatserna i och runtomkring området ger en chans till vila och ny energi. Picknick filtar finns att låna.

ÖPPET: Alla dagar 6 juni – 1 september, delvis helger i maj och september.

MULLE MECK

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 0-8 ÅR

På Mulle Meck får ditt barn vara kreativ, använda sin upptäckarglädje och problemlösnings förmåga. Här mekar vi med riktiga mojänger och molijoxer. Kliv in i Mulle Mecks sagovärld och ta en tur med flygplanet eller varför inte en rymdfärd med Mulles raket. Segla ut på haven i Mulles båt eller provkör Mulles bil. Vi bjuder alla vuxna på te eller ekologiskt kaffe. Vi har även trådlöst internet

KARLSGÅRDEN

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 6 - 15 ÅR

Under alla torsdagar i juli välkomnar vi alla barn till gamla hälsingegården Karls i Bondarv. Med våra ledare får du leka och skapa, sjunga och dansa och äta mat från förr. Allt gratis.

SVEDBOVALLEN

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 6 - 15 ÅR

Svedbovallen är ett mysigt och lärorikt utflyktsmål för hela familjen och barnbarnsfamiljen. Här möter du ett modernt småbruk i en kulturhistorisk miljö med djur som fritt betar skogens örter och växter precis så som den traditionella fäboddriften fungerade. På Svedbovallen kan man hälsa på getter och fjällkor, fika och köpa goda ostar som producerats på fäboden.

Vill man lära sig mer och fördjupa sitt besök kan man boka in sig på någon av alla aktiviteter som erbjuds i sommar, de passar både gammal och ung.

Fem tisdagkvällar i sommar blir det magi på fäboden när Hälsinglands främsta folkmusiker spelar på tunet. Se evenemangen Musik på Svedbovallen på nästa sida.

DELLENBANAN

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 5 - 16 ÅR

På Dellenbanan kan du trampa fram längs glittrande sjöar, över hisnande broar och genom mörka tunnlar. Inget rullar så lätt som stålhjul mot stålräls. Det här är en aktivitet där alla kan vara med. Dellenbanan erbjuder 54 kilometer järnväg mellan Hudiksvall och Hybo. Normalt utgår man från Delsbo station, som är belägen i mitten av banan. Sedan väljer man att cykla åt väster eller öster och beger sig ut. Efter halva tiden så vänder man dressinen och cyklar tillbaka.

PÅ GAMMELMORMORS TID

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 6 - 15 ÅR

I Västerby åker du tillbaka 100 år i tiden och får uppleva livet på en fäbodvall. Barnen klär ut sig till pigor och drängar och deltar i aktiviteter som lekladugård- och handelsbod, käpphästbana, hopp i hö, sagomys i boningshuset, mjölka Västerbys Pärla, fäbodtennis och prova på slöjd

Boende Hälsingland

Här hittar ni boende att boka i Hälsingland.

Mat Hälsingland

Här hittar ni boende att boka i Hälsingland.

Se & Göra Hälsingland

Här hittar ni boende att boka i Hälsingland.

Evenemang Hälsingland

Här hittar ni boende att boka i Hälsingland.

Karta Barnens Hälsingland
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Hälsning från hälsingland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev från Häslingland

© 2019 Hälsingland Website by: Svensk Mediarådgivning 

Hälsingland Vilt och vackert