Barnens Hälsingland

VÄLKOMMEN TILL HÄLSINGLAND, BARNENS LAND! 
ÄVENTYR OCH MYSTIK FÖR  BARN I ALLA ÅLDRAR. BOKA BOENDE OCH AKTIVITETER NU OCH FÅ MINNEN FÖR LIVET!

BARNENS STENEGÅRD

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 0-12 ÅR

Vårt lekområde i trädgårdsparken är perfekt för dig med spring i benen och sol i sinne. Utomhusleken är öppen, djuren flyttar in som vanligt och träd‑ gårdslabbet är igång för alla små trädgårdsmästare. Lekstugorna är stängda i år men Barnens Stenegård erbjuder mycket annat som inbjuder till lek. 

Järvzoo

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 2-16 ÅR

Ett besök på Järvzoo är en magisk och minnesvärd upplevelse för hela familjen. Här möter du nordens vilda djur på deras egna villkor i en fantastisk omgivning. Brunbjörn, varg, lo, räv, och ren är bara några av alla djur du kan träffa här. Du går genom djurparken på en tre kilometer lång trätrottoar där du upplever parken i din egen takt. Njut av den vilda orörda skogen, tystnaden och den trolska stämningen. Längs vägen finns flera platser där du kan sitta ner och vila, njuta av utsikten och kanske äta något gott.

SVEDBOVALLEN

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 6 - 15 ÅR
Svedbovallen är ett mysigt och lärorikt utflyktsmål för hela familjen. Här möter du ett modernt småbruk i en kulturhistorisk miljö med djur som fritt betar i skogen precis så som den traditionella fäboddriften fungerade. På Svedbovallen kan du hälsa på getter och fjällkor, fika och köpa goda ostar. Fördjupa dig och anmäl dig till några av våra aktiviteter

TROLSKA SKOGEN

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 2-9 ÅR

En levande sagoskog i Mellanfjärden. Ta med hela familjen på ett underhållande och magiskt teater‑ äventyr. Vindlande stigar och spångar tar dig till häxan Aska Etter, Småfolket, en slumrande drake och rakt in i trollens boning.

DELLENBANAN

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 5 - 16 ÅR

På Dellenbanan kan du trampa fram längs glittrande sjöar, över hisnande broar och genom mörka tunnlar. Inget rullar så lätt som stålhjul mot stålräls. Det här är en aktivitet där alla kan vara med. Dellenbanan erbjuder 54 kilometer järnväg mellan Hudiksvall och Hybo. Du utgår från Delsbo station, som är belägen i mitten av banan. På Delsbo station kan du vara med på barnkultur och After school med Kulturkossan och Norra Station. Stationskafét serverar mat och fika.

MULLE MECK i Glada Hudik

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 0-8 ÅR

På Mulle Meck får ditt barn vara kreativ, använda sin upptäckarglädje och problemlösningsförmåga. Här mekar vi med riktiga mojänger och molijoxer. Kliv in i Mulle Mecks sagovärld och ta en tur med flygplanet eller varför inte en rymdfärd med Mulles raket? Segla ut på haven i Mulles båt eller provkör Mulles bil. Vi bjuder alla vuxna på te eller ekologiskt kaffe.

Fotograf: Ma Lou Skoglund

Träslottet

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 3 - 12 ÅR

Barn med spring i benen har tillgång till en härlig lekplats på stora ytor. Gunga, klättra, åk i vår linbana, låna en käpphäst eller lek ”kura gömma” i den stora parken. I vår park kan man även spela krocket, boule eller utomhus schack. Fika i nya Trädgårdscaféet eller på Träslottet. Det kommer att finnas flera barnaktiviteter under sommaren, du kan se mer av dem på vår hemsida.

KARLSGÅRDEN

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 6 - 15 ÅR
Under alla torsdagar i juli välkomnar vi alla barn, tillsammans med vuxen, till gamla Hälsingegården Karls i Bondarv. Med våra ledare får du leka och skapa – allt gratis! Ta med matsäck eller handla i vår servering.

ZIP & CLIMB

PASSAR DIG SOM ÄR MELLAN 2 - 9 ÅR

På barnområdet Wild Kids finns tre olika låghöjdsbanor. Man rör sig cirka två meter upp i luften och sitter kontinuerligt säkrad via säkerhetslina genom
hela banan. Låghöjdsbanorna består av olika stationer så som zipline, klätterplank, skateboard på lina m.m. Varje bana har 6-7 stationer.
Öppettider under högsäsongen: 12/6-15/8, 10:30, 12:30, 14:30 samt 16:30.
Tid: 2h.

Boende Hälsingland

Här hittar ni boende att boka i Hälsingland.

Mat Hälsingland

Här hittar ni restauranger i Hälsingland.

Se & Göra Hälsingland

Här hittar ni upplevelser i Hälsingland.

Evenemang Hälsingland

Här hittar ni evenemang i Hälsingland.

Karta över Barnens Hälsingland
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin

Hälsning från hälsingland

Prenumerera på vårt nyhetsbrev från Häslingland


© 2019 Hälsingland Website by: Svensk Mediarådgivning 

Hälsingland Vilt och vackert