Bollnäs i hjärtat av Hälsingland

Bollnäs är en av Hälsinglands tre städer. Stadskärnan är liten och kompakt och erbjuder trevlig shopping för dem med intresse för mode, hantverk och sport till exempel… Vid norra och södra infarterna till staden finns även shoppingcentra för den som önskar kika runt i några av de större kedjornas utbud. 

Naturen och vattnet är alltid närvarande och lättillgängligt i Bollnäs. Faktum är att sommartid går det att bada vid inte mindre än två badplatser inom gångavstånd från centrum – Karlslundsbadet och Långnäs. Långnäs är en udde som sträcker sig ut i Ljusnan. Här finns stora ytor för lek, bad och även en camping. I och runtom Bollnäs finns fler campingarhotellvandrarhem och stugor att bo på.  

Vid Bolleberget (Bollebacken) finns bra skidåkning vintertid som passar hela familjen, både alpint, med funpark, och längdspår. Här passerar också hälsingeleden för den som vill vandra (flera vandringsleder finns runtom i Bollnäs) och mountainbikeleder för cyklisten. 

Med Ljusnan som rinner genom landskapet och även Bollnäs, samt flera småsjöar och tjärnar så finns bra tillgång till varierande fiskeupplevelser. 

Utflyktsmålen ligger tätt, och ett besök i Växbo erbjuder både kulturell och gastronomisk spis! I Orbaden finns vacker natur, zipline för den äventyrliga, unikt naturboende för den som söker tystnaden i enskildhet och restaurang med utsikt över Ljusnans dalgång och den långa sandstranden nedanför… 

Oavsett om du söker roliga aktiviteter eller bara vill koppla av i lugn och ro i vacker och orörd natur – varmt välkommen till oss i Bollnäs

Orbaden Spa&Resort

ERBJUDANDE

Mobackes Trädgårdscenter

trädgård
Hälsingland Vilt och vackert