Spela videoklipp

Fiske mitt i Sverige –  Hälsingland

Fishing in the middle of Sweden (FIMS) är det samlade namnet på ett antal destinationer med kvalitetsfiske i Hälsingland, mitt i Sverige – bara 2,5-4 timmar norr om Arlanda flygplats i Stockholm!

Hälsingland är unikt genom att du vanligtvis är helt ensam under din fiskeupplevelse – oavsett om du fiskar längs kusten, till sjöss, i en av de många sjöarna, i bergen eller i en flödande flod. Gädda över en meter är inte ovanliga!

FIMS är en ideell organisation som finansieras av lokala myndigheter som hjälper dig att hitta din perfekta fiskedestination, guide och logi i Hälsingland baserat på dina personliga preferenser. Läs mer om våra destinationer och fiske på vår webbplats.

FIMS strävar efter att skydda våra vatten och vi arbetar hårt för att uppmuntra miljömässigt hållbart fiske genom att använda ” catch and release” och fiskeåtgärder för livsmiljöer.

Här kan du uppleva ett brett utbud av orörda fiskevatten, och du hittar alltid unika fiskemöjligheter – året runt. Du kan njuta av kustfiske efter havsöring, gädda och abborre, eller varför inte prova det unika ”flodfiske” med spinnfiske efter ”flodgädda”

BOENDE
Alla FIMS-destinationer är av hög standard och de allra flesta områden är direkt anslutna till de fiskeplatser du ska fiska i. Detta innebär att du som FIMS-gäst får möjlighet att njuta av din fiskeupplevelse. Du behöver inte resa långa sträckor, om du vill kan du helt enkelt gå ner till bryggan där båten är, eller fiska direk i det rinnande vattendraget.

GUIDER
​FIMS har ett stort nätverk av kvalificerade fiskeguider. Fiskeguiderna har utmärkt lokal kunskap om fiskevatten, arter, fisketekniker, fiskebestämmelser och vilka tider på året som är bäst, beroende på vilken art du vill fiska. För att optimera dina chanser att få fisk rekommenderar vi att du bokar en hel dag med en av FIMS fiskeguider.

Välkommen till fiske mitt i Sverige – ”Fishing in the middle of Sweden”

Kungsholmen

Boende mitt i Ljusnan eller vid strandkanten
gös & gädda

Wildlife Sweden

Camp Ängra är ett paradis för flugfiskaren
flugfiske

Villa Solsidan

Beläget mitt i Hälsinglands vid Ljusnan
gäddfiske
Hälsingland Vilt och vackert