Hälsingegård Ol-Anders – Besökscenter i Alfta

Intill infarten till Alfta ligger Hälsingegård Ol-Anders. Gården som är trebyggd har brokvistar i empirestil och har vackra interiörmålningar från 1848. Gården är ett besökscenter för Världsarvet Hälsingegårdar.
Här finns turistbyrå med information om vad som finns att se och göra. I Emigrantmuseet får man följa med på en strapatsrik resa från Alfta till Bishop Hill. Vi har även det du behöver för att söka dina rötter i din släktforskning.

Intill infarten till Alfta ligger Hälsingegård Ol-Anders. Gården som är trebyggd har brokvistar i empirestil och har vackra interiörmålningar från 1848. Gården är ett besökscenter för Världsarvet Hälsingegårdar. Här finns även turistbyrå med information om vad som finns att se och göra. I Emigrantmuseet får man följa med på en strapatsrik resa från Alfta till Bishop Hill. Vi har det du behöver för att söka dina rötter i din släktforskning.

På gården bygger vi just nu upp en utställning om världens kanske mest kända älg, seriefiguren Hälge och hans vänner. I en av gårdarna finns Barnens världsarv här står den egna kreativiteten i centrum.
Ett nybyggt industrimuseum finns på gården som handlar om företaget ÖSA. Tillverkningen av skogsmaskiner som startade i en smedja och utvecklades till en världsledande industri.
Kaffe med dopp, smörgåsar och lättare luncher serveras i Café Agnes.

Välkommen!

Vi har öppet året om