Välkommen till Järvsö

Järvsö - lika populärt sommar som vinter

Välkommen till Järvsö – en idyllisk pärla som erbjuder en unik blandning av 

Sammanfattningsvis är Järvsö en mångfacetterad destination som har något att erbjuda alla typer av besökare. Med sina många boendealternativ, fantastiska skid- och cykelspår, natursköna vandringsleder, kulturella skatter och rika historia, är Järvsö en plats som lockar både äventyrare och kulturälskare från när och fjärran. Upptäck skönheten och mångsidigheten i Järvsö och skapa minnen för livet. 

Järvsöbaden

Konferenshotell & Spa i Järvsö
klassiker

Brett utbud av boenden

När det kommer till boenden har Järvsö ett brett utbud som passar alla önskemål och smaker. Från charmiga stugor omgivna av skog och natur till bekväma hotell med moderna faciliteter, finns det alternativ som gör din vistelse minnesvärd och bekväm. Oavsett om du önskar en avkopplande helgresa eller en längre semester, finns det boendealternativ som passar dina behov. 

Järvsö är ett paradis för både skidåkare och cyklister

För skidälskare är Järvsö ett mycket bra alternativ, med närheten till goda kommunikationer med större delen av landet via tåg eller bil. De vackra backarna och välpreparerade spåren lockar skidentusiaster från när och fjärran. Järvsöbacken och Harsa är de två största och populäraste skidanläggningarna i området. Men det är inte bara skidåkningen som lockar – under sommaren förvandlas Järvsö till ett paradis för cyklister och mountainbike-entusiaster. Järvsö Bergscykelpark är en av Sveriges populäraste cykelparker, med leder som passar både nybörjare och avancerade downhillentusiaster. De omfattande crosscountry-lederna ger också cyklister av alla nivåer möjlighet att utforska området på två hjul

Järvsöguiderna

Upplevelser och äventyr i Järvsö
äventyr

Naturnära upplevelser

För de som älskar vandring och natur är Järvsö den perfekta destinationen. Med omgivande skogar, vackra sjöar och panoramautsikter, finns det otaliga möjligheter att upptäcka naturen till fots. För att få se alla de djur som lever i skogarna här, och i hela Norden, så rekommenderas ett besök hos Vildriket (fd Järvzoo). Här leder en ca 3 km lång trottoar besökaren runt parken där djuren kan ses på ett så naturligt vis som möjligt. Järvsö är ett utmärkt resmål för aktiva familjer. Här kan barn och vuxna tillsammans utforska naturen, prova på olika aktiviteter och skapa minnen som varar för livet.   

Kulturupplevelser i närheten av Järvsö

Men Järvsö handlar inte bara om aktiviteter – det är även en plats med rik kultur och historia. Området är känt för sina hälsingegårdar, som är en del av Världsarvet Hälsingegårdar. I Ljusdals kommun finns inte mindre än tre av Världsarvsgårdarna – Kristofers i Stene/ Järvsö, Bommars i Letsbo/ Ljusdal och Bortom Åa i Fågelsjö. Ett av de populära besöksmålen i Järvsö är Stenegård, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det förflutna med sina vackra byggnader och historiska miljöer. Här finns ett Besökscentrum för Världsarvet Hälsingegårdar och även butiker, trädgård, café och restaurang. 

En annan känd personlighet med koppling till Järvsö är den älskade sångerskan Lill-Babs, som hade ett nära förhållande till platsen. Hennes närvaro och arv kan fortfarande kännas i området och det är en extra dimension som besökare kan uppleva. På Stenegård finns ett fint museum om Lill-Babs liv och karriär. 

Järvsöguiderna

Upplevelser och äventyr i Järvsö
äventyr

Järvsöbaden

Konferenshotell & Spa i Järvsö
klassiker

Boka stugboende i Järvsö

Här hittar du boende för nästa besök till Järvsö. Det finns en mängd olika stugor att välja bland, och även hotell och vandrarhemsboenden. De flesta stugorna ligger inom bekvämt avstånd från de fina friluftsupplevelser som orten bjuder på.  

Läs mer om vad som händer på www.jarvso.se