Jul i Hälsingland
Boka julen och julbord i Hälsingland, genuint och traditionellt firande!
delsbosöm

Fira julen i Hälsingland

Boka julen i Hälsingland – genuint och traditionellt firande!

Planera in ett besök en traditionell julmarknad i Hälsingland och handla lokalproducerad mathantverk och andra hantverk. Flera av våra Hälsingegårdar håller som tradition julmarknad under november och december.

Hos många boenden i Hälsingland kan du boka boendepaket inklusive härliga julbord. Och utanför dörren är det sällan långt till vackra vyer och roliga aktiviteter.

Läs gärna annonsörernas egen information, på deras plattformar, om hur just de anpassar sin verksamhet till Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer för att undvika smittspridning.

Vi bär alla ett stort ansvar att leva upp till kraven på fysisk distansering genom att undvika köer och trängsel vid boenden och restauranger. Tillsammans löser vi detta på ett bra sätt!

Järvsöbacken

Fira julen med skidåkning i Järvsö
Järvsö

Mobackes Trädgårdcenter

CIRCUS FLORISTICA - Årets amaryllisutställning
bollnäs
Boka en riktig julupplevelse i Hälsingland med övernattning

Fira jul i Hälsingland, boka ett paket med boende, god mat och julaktiviteter. Till exempel kan ni kombinera skidåkning i Järvsöbacken med boende och julbord på Bergshotellet i Järvsö eller fira jul i klassiskt pensionat anda så är Järvsöbaden ett måste med sitt traditionella julbord. Eller varför inte en övernattning på Frägsta Hälsingegård och ett Italien inspirerat julbord.

Julbord med lokala delikatesser

Boka julbord  i Hälsingland, här hittar du restauranger som serverar julbord.

Ett julbord är en buffé – smörgåsbord – med julmat som serveras  kring jul. Flera rätter, som julskinka, köttbullar, Janssons frestelse, sill och prinskorv brukar förekomma på ett julbord, med vanligt förekommande regionala variationer. Julbordet har sina rötter i vikingarnas midvinterblot, men få av rätterna på dagens julbord är från äldre tider.

Julbord i Hälsingland

FIRA JUL I HÄLSINGLAND

Julbord i Hälsingland

FIRA JUL I HÄLSINGLAND

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Hälsingland Vilt och vackert