Jul i Hälsingland
Boka julen och julbord i Hälsingland, genuint och traditionellt firande!
Jul i Hälsingland
Boka julen och julbord i Hälsingland, genuint och traditionellt firande!
Jul i Hälsingland
Boka julen och julbord i Hälsingland, genuint och traditionellt firande!
Jul i Hälsingland
Boka julen och julbord i Hälsingland, genuint och traditionellt firande!
delsbosöm

Fira julen i Hälsingland

Planera gärna in ett besök en traditionell julmarknad i Hälsingland för att få den riktigt mysiga julkänslan, och handla lokalproducerade hälsingedelikatesser och andra hantverk. Bland annat håller flera av våra vackra Hälsingegårdar håller som tradition julmarknad under november och december.

 Restaurangerna runtom i landskapet erbjuder traditionella julbord – ofta med en egen tvist, och hos flera boenden i Hälsingland kan du boka boendepaket inklusive härliga julbord och aktiviteter 

Läs gärna annonsörernas egen information, på deras plattformar, om hur just de anpassar sin verksamhet till Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer för att undvika smittspridning.

Vi bär alla ett stort ansvar att leva upp till kraven på fysisk distansering genom att undvika köer och trängsel vid boenden och restauranger. Tillsammans löser vi detta på ett bra sätt!

Fira hela julen i Hälsingland – här finns trevliga boendepaket och gott om vinteraktiviteter!

Fira helgerna med familjen i Hälsingland – boka ett paket med boende, god mat och julaktiviteter. Och utanför dörren är det sällan långt till vackra vyer, skidåkning, skridskoåkning eller varför inte pulkaåkning med lite snöbollskrig – eller bara en skön promenad med knarr under kängorna… 

Julbord med lokala delikatesser

Ett julbord är en buffé – smörgåsbord – med julmat, som vanligen serveras hos många restauranger från november och fram till jul. Flera rätter, som julskinka, köttbullar, Janssons frestelse, sill och prinskorv är vanliga på ett julbord, men det är också vanligt med spännande regionala variationer. Julbordet har sina rötter i vikingarnas midvinterblot, men få av rätterna på dagens julbord är från så gamla tider.  

Många av krögarna i Hälsingland sätter ett stort värde i det genuina mathantverket som finns här i landskapet och använder sig gärna av lokala, fina råvaror så långt det är möjligt, därför att stoltheten är stor i den hälsingska matkulturen.