Järvsöbacken

Skidåkning för hela familjen i Järvsöbacken!
alpint

Upplevelser i Hälsingland

I Hälsingland finns mycket att se och göra. Vi är väldigt stolta över våra hälsingegårdar, där sju av dem ingår i Världsarvet Hälsingegårdar. Efter Hälsingegårdars väg mellan Alfta och Edsbyn ser du flera av dessa stolta bondeslott. På Järvzoo i Järvsö kan du se de flesta nordiska vilda djuren och se dem matas.

Här tillfredsställs också den cykelintresserade sommartid och skidåkaren vintertid. Växbo, strax utanför Bollnäs är en av Hälsinglands mest besökta platser. Här finns caféer och prisbelönt restaurang och här tillverkas hälsingska linprodukter med modern touch.

Bollebacken

Fin familjebacke i Bollnäs
alpint

Gränsfors Bruk

Tillverkning av handsmidda yxor
HANTVERK

Järvzoo

Djur- och naturpark i Järvsö
djurpark

Växbo Lin

Fabrikförsäljning av linhantverk
hantverk
Ett besök i Koboltgruvan i Loos och Gränsfors Bruk i Gränsfors är en mycket god idé för den aktiva familjen. Efter Hälsingekusten finns det mycket att se och göra: restauranger, fiskelägen och vackra stränder och öar. Besök kuststäderna Hudiksvall och Söderhamn och övriga norra Hälsinglands kust.

I Hälsingland finns flera vandringsleder, båtäventyr och fiske sommartid. Vintertid erbjuder Hälsingland ett flertal familjevänliga backar och spår för de skidintresserade.

Vad vill du göra i Hälsingland

VAD VILL DU GÖRA I HÄLSINGLAND?