Sommar i Växbo
Vi välkomnar dig till en härlig sommarsäsong i natursköna Växbo!

Sommar i Växbo

Det blir inte någon riktig sommar utan ett (eller flera) besök i natursköna Växbo! Här finns något för alla åldrar och familjemedlemmar.

För fikasugna finns inte mindre än två mysiga caféer i Växbo. Växbo Café ligger i korsningen innan man kommer fram till Trolldalen och Växbo Kvarn (från bollnäshållet).
Här serveras egengjord gelato och goda mackor. I caféet finns även en liten butik. Precis vid Trolldalen ligger Bageriet. Här finns mycket gott att smörja kråset med, både för den fikasugna och den som är hungrig. Passa även på att köpa med dig Bageriets nybakta matbröd.

En promenad genom Trolldalen ger lisa för själen och en inblick i hur linet förädlades före industrialismens tid.

Hos Växbo Lin kan ni strosa runt och inspireras i den vackra butiken där fabrikens egna produkter, och även andra, ofta lokalt producerade produkter, finns till försäljning. Det går också att få se själva fabriken och hur de fascinerande vävstolarna högljutt väver fram de vackra mönstren.

Växbo Lin Fabriksbutik

Ett av Sveriges få kvarvarande linneväverier.
HANTVERK

Hälsinge ridupplevelser

Tölta i vildmarken och ladda själen med sinnesro
islandshästar

Växbo Bageri

Nybakat bröd i alla dess former.
HEMBAKT

Maten och hantverket

För den som söker gastronomisk upplevelse är ett lunch- eller middagsbesök på välrenommerade Växbo Krog givet. Här används de allra bästa råvarorna från Hälsingland och Sverige för att sedan lyfta fram de rena smakerna utan att krångla till det. Den filosofin placerar Växbo Krog i White Guide under kategorin
”God klass” år efter år, och ger gästerna genuina smakupplevelser varje gång.

På området kan du också besöka Anna Keramik’s butik. Hennes keramik har ett unikt uttryck som måste ses. Anna tillverkar både bruks– och konstföremål.

Barnens favoritlekplats är nog kvarnleken (ha gärna med badkläder eller torrt ombyte) och den gamla kvarnen på området är numera ett museum. Smedjan som finns på området är såklart spännande att se och några djur huserar också på området varje sommar.

Växbo är en småort i Bollnäs kommun belägen i Bollnäs socken och Hälsingland, 14 kilometer öster om Bollnäs

 

Växbo Café

Här serveras egengjord gelato och annat fikabröd
café

Höskullen i Växbo

Gå på skattjakt bland gamla möbler och prylar,
antikt

Boa - mathantverk

Lokalproducerat mathantverk vid Växbo Kvarn
mat

Vad söker du i Växbo

Hälsingland Vilt och vackert