Upplevelser i hela Hälsingland

Äkta upplevelser – för alla sinnen i kontrasternas landskap. Hälsingland ligger vid kusten och består av skog, landsbygd, byar och mindre städer, med många omgivande älvar och sjöar inåt landet. Vildmarken är utbredd, och området är världens brunbjörntätaste och Sveriges skogstätaste. Här har sagoväsen fått liv och myter frodats i hundratals år, vilket satt sina kulturella spår. Läs mer om vad som finns att Se & Göra i Hälsingland och boka boende i närhet till sevärdhet och aktivitet.

Ett besök i Koboltgruvan i Loos och Gränsfors Bruk i Gränsfors är en mycket god idé för den aktiva familjen. Efter Hälsingekusten finns det mycket att se och göra: restauranger, fiskelägen och vackra stränder och öar. Besök kuststäderna Hudiksvall och Söderhamn och övriga norra Hälsinglands kust.

I Hälsingland finns flera vandringsleder, båtäventyr och fiske sommartid. Vintertid erbjuder Hälsingland ett flertal familjevänliga backar och spår för de skidintresserade.

Här tillfredsställs också den cykelintresserade sommartid och skidåkaren vintertid. Växbo, strax utanför Bollnäs är en av Hälsinglands mest besökta platser. Här finns caféer och prisbelönt restaurang och här tillverkas hälsingska linprodukter med modern touch. ​

Hälsingland Vilt och vackert